امروزه داشتن خانه ای با دکوراسیون زیبا و اصولی دغدغه بیشتر مردم است، همه ما کنجکاویم که بدانیم راز موفقیت طراحان داخلی در کارهایشان چیست؟ در طراحی و دیزاین خانه چه اصولی را باید رعایت کرد؟ اصول مهم دکوراسیون داخلی چیست؟ چطور خانه ای شیک و زیبا داشته باشیم؟ اگر شما نیز بدنبال پاسخ این سوالات هستید، در این بخش همراه ما باشید …
طراحی دکوراسیون داخلی فرایندی است که از طریق ایجاد پاره ای تغییرات در حجم فضا و با توجه به جنبه های روانشناسی معماری و محیطی به فضای داخلی شما شکل میدهد.
یک طراح دکوراسیون داخلی با استفاده از خلاقیت در فضاهای مختلف میان اجزای مختلف محیط مانند دیوارپوش و کفپوش و اثاث منزل، ارتباطات گرافیکی و ساختاری و مفهومی برقرار میسازد. همانطور که بارها نیز گفته ایم نحوه چیدمان و دیزاین همواره بر افراد حاضر در آن مکان تأثیرگذار است، پس در دکور خانه خود باید دقت کنیم که تا علاوه بر دسترسی آسان، احساس آسایش و امنیت نیز بر خانه حکمفرما باشد.

اصول مهم دکوراسیون داخلی
- تناسب میان اجزا در دکوراسیون داخلی
برای طراحی دکوراسیون خانه باید قبل از هر چیز محیط را یک کل واحد در نظر بگیرید، با این فرض در انتهای کار دیزاین شما از انسجام و پیوستگی مناسبی برخوردار خواهد بود.
شما باید برای تمام مجموعه فضای خود، یک سبک مشترک و یک قالب هماهنگ را به صورت سراسری اجرا کنید. منظورمان از سبک مشترک آنست که اجزا مکمل یکدیگر باشند نه دقیقا همسان، بدین ترتیب تفاوتهای اجزای دکوراسیون کلیت چیدمان شما را تقویت میکند. معمولاً رنگها راه حلی عالی و مناسب برای برقراری ارتباط بین عناصر مختلف هستند.
- نقش تعادل در دکوراسیون داخلی
تعادل در دکوراسیون داخلی به سه شکل عمومی در نظر گرفته میشود:
- تعادل مبتنی بر تقارن
- تعادل مبتنی بر عدم تقارن
- تعادل شعاعی
معمولا تعادل مبتنی بر تقارن را میتوانید در دکور مکانهای سنتی مشاهده کنید که اشیا در موقعیتهای مشابه در دو طرف یک محور عمودی تکرار میشوند؛ و افراد در چنین محیطهایی احساس راحتی بیشتری دارند.
در حال حاضر تعادل مبتنی بر عدم تقارن بیشتر رایج است و بر این اساس اشیای متفاوت که دارای وزن بصری هستند، متفاوت بوده و میتوانند احساسات مختلفی را در انسان ایجاد کنند.
تعادل شعاعی نیز اشاره به حالتی است که در آن تمام عناصر در اطراف یک نقطهی مرکزی قرار میگیرند؛ که البته کاربرد این تعادل بسیار محدود است.
- نقش نقاط کانونی در دکوراسیون داخلی
نقاط کانونی همان نقاطی هستند که باید توجه بیننده را به خود جلب کرده و یک تصویر ماندگار در ذهن آنها بوجود آورند.
در تصور اکثر مردم نقطه کانونی یک تلویزیون یا یک شومینه است اما هر چیزی با سبک و رنگ خاص خود میتواند یک نقطه کانونی زیبا خلق کند. معمولاً استفاده از تابلوهای هنری راه حل مناسبی برای ایجاد نقاط کانونی است.
توجه داشته باشید که برای خلق نقاط کانونی باید به تعادل نیز بصورت همزمان توجه داشته باشید؛ زیرا برخی از نقاط کانونی باعث برهم خوردن تعادل میشوند.
- پیادهسازی و استفاده از ریتم در دکوراسیون داخلی
در بحث چیدمان و دیزاین منظور از ریتم هر چیزی درباره تکرار الگوهای بصری است. ریتمهای مختلف از طریق تکرار، پیشرفت، انتقال و کنتراست میتوانند به فضا احساسات ببخشند و در آن تحرک و پویایی به وجود آورند.
منظور از ریتم تکرار استفاده از یک عنصر بیش از یکبار در یک فضا است که میتواند برای الگوهای مختلف مانند رنگ، بافت، خطوط و یا هر عنصر دیگری باشد. ریتم پیشرفت نیز بمعنای افزایش یا کاهش برخی از ویژگیها و یا افزایش و کاهش در غلظت رنگهای مورد استفاده است مثلا تعداد شمعها بر روی میز آرایشی. منظور از کنتراست نیز تضاد دو عنصر است که اگر در کنار هم قرار بگیرند تضاد آنها زیبایی میآفریند؛ مانند کوسن های سیاه و سفید روی مبل ها.
بخاطر داشته باشید که جزئیات در دکوراسیون داخلی خانه نقش ویژهای دارد. این تصور که که باید تمام عناصر را به صورت بزرگ و برجسته کار کنیم تا به چشم بیایند! کاملا اشتباه است، بلکه باید آنها را بصورت یک تصویر کلی ترکیب نماییم.
بنابراین بهترین طراحی دکوراسیون داخلی آن است که حرکت چشمها را از یک عنصر به عنصر دیگر رقم بزند.
پاسخ دادن
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.